Prekių katalogas

Paelija su krevetėmis ir žirneliais

  • Paelija su krevetėmis ir žirneliais

    Šiam ispanų nacionaliniam patiekalui tikrai reikia atidumo ir kantrybės, tačiau jei viską nuosekliai atliksit, neabejojam, kad pajusite visą jo skonių puokštę. 

    Paelija su krevetėmis ir žirneliais
    4 porcijos

    Reikės:
    2 pomidorų,1/2 raudonos paprikos (nuplautos), 1 citrinos (nuplautos)  
    300 g apvalių ryžių
    1 svogūno (nulupto), 2-3 česnako skiltelių (nuluptų)
    300 g krevečių (išlukštentų, nuplautų)
    200 g žaliųjų žirnelių (šaldytų, atitirpintų),150 g žaliųjų žirnelių ankštyse
    1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 100 ml sauso baltojo vyno
    800-900 ml MAGGI ekologiško vištienos arba daržovių sultinio
    ½ šaukštelio šafrano gijų, rozmarino šakelės, ½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, druskos
     

     

    1. Pomidorams peiliu padarykite nedideles įpjovas, sudėkite į verdantį vandenį 1-2 minutėms. Išgriebkite į dubenį. Kai atvės, perpjaukite, pašalinkite sėklas ir odelę. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.
    2. Sultinį užvirinkite ir sudėkite į jį šafrano gijas, pamaišykite. Palikite ant viryklės, kad būtų karštas.
    3. Paelijos keptuvėje (ne mažesnėje nei 25 cm skersmens) įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūną, česnaką ir papriką. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol suminkštės.
    4. Užpilkite vyną ir 1-2 minutes maišydami kaitinkite. Paskui įmaišykite pomidorų tyrę ir maltą saldžiąją papriką. Tada sudėkite žirnelių ankštis. Viską išmaišykite ir suberkite ryžius, pamaišydami kaitinkite maždaug 1 minutę ant vidutinės kaitros.
    5. Po to ant ryžių supilkite MAGGI sultinį, įdėkite rozmarino šakelę, pamaišykite. Kai ims viskas lengvai virti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus. Rozmarino šakelę išimkite.
    6. Paragaukite, jeigu reikia, įberkite druskos. Ryžių nebemaišykite.
    7. Po maždaug 10 minučių ant ryžių sudėkite krevetes ir paskleiskite žirnelius. Keptuvę uždenkite dangčiu arba folija ir palikite ant nesmarkios ugnies dar 10-15 minučių.
    8. Po to karštį išjunkite ir dar 5 minutes palikite keptuvę uždengtą. Sultinys turi būti susigėręs į ryžius.

    Išdalykite paeliją į lėkštes ir patiekite su citrinos ketvirčiais.