Prekių katalogas

Menkių ir krevečių troškinys

  • Menkių ir krevečių troškinys

    Troškinius mėgstame dėl jų turtingų skonių įvairovės viename patiekale. O šį troškinį gardina iš jūros gaunamos gėrybės. Pagaminsite per 30 minučių.

    Menkių ir krevečių troškinys
    4 porcijos

    Reikės:
    400 g šviežios menkių filė
    300 g šaldytų nevirtų krevečių uodegėlių
    2 svogūnų (nuluptų)
    2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų baltojo vyno
    200 g šaldytų žirnelių, 6 šaukštų pomidorų pastos 
    1 šaukšto MAGGI ekologiško daržovių sultinio
    200 ml vandens, 300 g basmatti ryžių 
    trupučio aitriosios paprikos, maltų juodųjų pipirų, 1 šaukštelio druskos

     

    1. Krevetes atitirpinkite, nuplaukite ir palikite apdžiūti.
    2. Svogūnus susmulkinkite ir pamaišydami kepkite svieste bei aliejuje ant nesmarkios kaitros 6-7 minutes. Užpilkite vyną ir pamaišydami kepkite 1-2 minutes.
    3. Puode užvirinkite vandenį, įmaišykite MAGGI sultinį ir sudėkite svogūnus iš keptuvės, įmaišykite pomidorų pastą.
    4. Po 1-2 minučių sudėkite menkių filė, krevetes ir drungnu vandeniu perlietus žirnelius. Puodą uždenkite ir troškinkite 4-5 minutes. Pagardinkite patiekalą druska, aitriąja paprika, juodaisiais pipirais.
    5. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

    Paruoštą troškinį ragaukite su ryžiais.