Menkių ir krevečių troškinys
-
Troškinius mėgstame dėl jų turtingų skonių įvairovės viename patiekale. O šį troškinį gardina iš jūros gaunamos gėrybės. Pagaminsite per 30 minučių.
Menkių ir krevečių troškinys
4 porcijosReikės:
400 g šviežios menkių filė
300 g šaldytų nevirtų krevečių uodegėlių
2 svogūnų (nuluptų)
2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų baltojo vyno
200 g šaldytų žirnelių, 6 šaukštų pomidorų pastos
1 šaukšto MAGGI ekologiško daržovių sultinio
200 ml vandens, 300 g basmatti ryžių
trupučio aitriosios paprikos, maltų juodųjų pipirų, 1 šaukštelio druskos- Krevetes atitirpinkite, nuplaukite ir palikite apdžiūti.
- Svogūnus susmulkinkite ir pamaišydami kepkite svieste bei aliejuje ant nesmarkios kaitros 6-7 minutes. Užpilkite vyną ir pamaišydami kepkite 1-2 minutes.
- Puode užvirinkite vandenį, įmaišykite MAGGI sultinį ir sudėkite svogūnus iš keptuvės, įmaišykite pomidorų pastą.
- Po 1-2 minučių sudėkite menkių filė, krevetes ir drungnu vandeniu perlietus žirnelius. Puodą uždenkite ir troškinkite 4-5 minutes. Pagardinkite patiekalą druska, aitriąja paprika, juodaisiais pipirais.
- Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
Paruoštą troškinį ragaukite su ryžiais.