Prekių katalogas

Vegetariška lazanija su rikotos sūriu

  • Vegetariška lazanija su rikotos sūriu

    Bemėsė itališko patiekalo versija, bet ne mažiau soti! 

    Reikės:
    • 12-14 lazanijos lakštų
    • 2 svogūnų
    • 8-10 pievagrybių
    • 1 česnako skiltelės
    • 1 cukinijos
    • 600 g rikotos sūrio
    • 100 ml baltojo vyno
    • 200 g parmezano sūrio
    • Alyvuogių aliejaus
    • Maggi Persilade prieskonių
    • Druskos, pipirų
    Bešalemio padažui reikės:
    • 2 šaukštų sviesto
    • 2 šaukštų miltų
    • 1 l pieno
    • Druskos
    • Pipirų

    Gaminimo eiga:

    1. Pirmiausia reikia pasiruošti Bešamelio padažą. Į prikaistuvį sudėti sviestą, jam išsilydžius suberti 2 šaukštus kvietinių miltų. Intensyviai maišant supilti pieną, pagardinti druska ir pipirais. Maišant kaitinti, kol padažas pradės tirštėti.
    2. Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą svogūną ir česnaką. Kol kepa, supjaustyti pievagrybius ir cukiniją. Cukiniją sudėti į keptuvę pirmiau, kad ilgiau pakeptų, o pievagrybius vėliausiai. Maišant supilti vyną ir dar kelias minutes pakepinti.
    3. Rikotos sūrį sudėti į dubenį, įpilti šlakelį vandens, įberti prieskonių mišinio Persilade, kad įgautų daugiau skonio. Išmaišytą sūrį sudėti į keptuvę su daržovėmis ir permaišyti.
    4. Į norimo dydžio kepimo indą sudėti daržoves su sūriu, užpilti Bešamelio padažo, užberti parmezano sūrio ir išdėlioti lazanijos lakštus. Taip sluoksniuoti toliau. Viršutinis sluoksnis turi būti ant lakštų gausiai užpiltas Bešamelio padažas ir apibarstyta parmezano sūriu.
    5. Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje konverciniu režimu apie 40 minučių.