Vanilinis pyragas
-
Žinome, kaip sunku susilaikyti ir nesuvalgyti jo tuojau pat!. Visada puikiai tiks prie kavos arba kaip desertas su šviežiais vaisiais ir šaukštu „Alpro“ produktu maisto gaminimui.
Ingredientai:
250 g miltų su kildinančiomis medžiagomis
70 g vanilinio cukraus
190 ml „Alpro“ soja gėrimo
75 ml saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus
40 ml verdančio vandens
1 vanilės ankšties arba 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
3 valgomųjų šaukštų migdolų drožlių
Žiupsnelio druskosPARUOŠIMAS:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir ištepkite aliejumi apie 20cm skersmens pyrago kepimo skardą.2. Dubenyje sumaišykite miltus su kildinimo medžiagomis, vanilinį cukrų, vanilės ankšties sėklas (arba esenciją) ir žiupsnelį druskos. Įpilkite „Alpro“ soja gėrimo, saulėgrąžų aliejaus ir verdančio vandens, viską sumaišykite, kad pasidarytų tolygi masė.
3. Supilkite mišinį į skardą, pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie 40–45 minutes, kol gražiai apskrus. Patikrinkite, ar iškepė įbedę medinį pagaliuką – jei ištraukiate neapkibusį, pyragas iškepė.
4. Palikite pyragą atvėsti.