Sultinyje troškinta triušiena
-
Triušiena nepelnytai primiršta arba vis neatrandama patiekalų gaminime. Tiek dėl skonio, tiek dėl naudos sveikatai ji turėtų atsirasti ir ant Jūsų stalo.
Sultinyje troškinta triušiena
6 porcijosReikės:
6 gabaliukų po 200 g triušienos
4 šaukštų kvietinių arba kukurūzų miltų
3 šakelių čiobrelių
žiupsnio druskos, trupučio maltų juodųjų pipirų
2 šaukštų sviesto
4 šaukštų aliejaus (kepti)
600 g žiedinių kopūstų
2 kubelių MAGGI ekologiško daržovių sultinio
0,8 l vandens
200 ml baltojo vyno- Triušieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Šiame mišinyje pavoliokite triušienos gabaliukus ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų bei sviestą. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol susidarys traški plutelė, maždaug 6-8 minutes.
- Puode užvirinkite vandenį, įmaišykite MAGGI sultinio kubelius, įmeskite čiobrelio šakeles ir sudėkite apkeptą triušieną. Uždenkite dangtį ir troškinkite ant silpnos ugnies 1 valandą.
- Tada supilkite vyną ir troškinkite dar 30 minučių, kol mėsa bus visai minkšta.
- Baigiant troškinti ant mėsos sudėkite verdančiu vandeniu perlietus brokolius ir puodą uždenkite. Po 5 minučių patiekalas bus paruoštas ragauti.