Prekių katalogas

Sausainiai su LINDOR rutuliukais

  • Sausainiai su LINDOR rutuliukais

    Tradiciniai cukriniai sausainiai patobulinti skaniais šokoladinių LINDOR rutuliukais. 

    Sausainiai su LINDOR rutuliukais
    • 12 porcijų

    Ingredientai:
    • 1 ¼ puodelio (310 ml) miltų
    • ⅛ šaukštelio (½ ml) druskos
    • ½ puodelio (125 ml) cukraus
    • 1 šaukštelis (4 ml) vanilės ekstrakto
    • 6 LINDOR pieniniai šokolado rutuliukai
    • ½ puodelio (125 ml) nesūdyto sviesto kambario temperatūroje
    • 1 didelio kiaušinio trynys

     

    Gaminimas:
    1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
    2. Aštriu, dantytu peiliu atsargiai perpjaukite LINDOR pieninio šokolado rutuliukus per pusę ir padėkite juos valandai į šaldiklį.
    3. Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite miltus ir druską. Atidėkite į šoną.
    4. Elektriniu plakikliu išplakite sviestą ir cukrų iki purumo, apie 2 minutes. Įjunkite žemesnę elektrinio plakiklio pavarą ir įpilkite kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą. Jei reikia, nugramdykite dubenėlio šonus.
    5. Į išplaktą sviestą su cukrumi įpilkite miltus su druska ir lėtai maišykite. Plakiklio greitį padidinkite iki vidutinio ir plakite, kol pasidarys vientisa cukraus sausainių tešla.
    6. Padalinkite tešlą į 12 dalių. Susukite į apvalius, lygius kamuoliukus ir padėkite ant paruoštų kepimo skardų, palikdami 4 cm trapus. Paspauskite kiekvieno rutulio centrą nykščiu (arba medinio šaukšto rankena), kad susidarytų plati ir gili duobė.
    7. Kepkite apie 12–14 minučių, kol kraštai tiesiog pradės tapti auksinės rudos spalvos. Leiskite atvėsti 5 minutes ant kepimo skardos, tada perkelkite sausainius ant metalinių grotelių. Leiskite atvėsti dar 2 minutes. Išimkite LINDOR šokoladinių rutuliukų puseles iš šaldiklio ir įspauskite į kiekvieną sausainį. Leiskite pilnai atvėsti.