Prekių katalogas

Pyragėliai su lapiniais kopūstais

  • Pyragėliai su lapiniais kopūstais

    Nežinote, kur panaudoti lapinius kopūstus? O kaip Jums jis pyragėliuose? 

    Pyragėliai su lapiniais kopūstais
    4 vienetai.

    Reikės:
    400 g šaldytos sviestinės sluoksniuotos mielinės tešlos (4 stačiakampiai lapeliai)
    7-8 lapinių kopūstų lapų (nuplautų)
    pluoštelio petražolių, čiobrelių
    2 šaukštų sviesto
    100 g fetos
    2 šaukštų maskarponės arba grietinėlės sūrio
    1 šaukštelio MAGGI prieskonių mišinio „Persillade“
    1 kiaušinio

     

    1. Tešlą atitirpinkite.
    2. Lapiniams kopūstams pašalinkite kotus, lapus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą sviestą. Pamaišydami troškinkite lapus, kol sukris. Tada dubenyje sumaišykite juos su maskarpone, sutrupinta feta, MAGGI prieskoniais ir susmulkintais žalumynais.
    3. Įdarą išdalinkite ant tešlos lapelių – dėkite jį ant kairės lapelio pusės, o dešinę užlenkite ant viršaus. Kraštus užspauskite pirštu ar šakute. Viršuje padarykite po įpjovą garams išeiti.
    4. Aptepkite pyragėlius kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 180-200°C orkaitę. Kepkite, kol tešla išsipūs ir ims rusvėti.

    Ragaukite su arbata ar sultiniu.