Pyragėliai su lapiniais kopūstais
-
Nežinote, kur panaudoti lapinius kopūstus? O kaip Jums jis pyragėliuose?
Pyragėliai su lapiniais kopūstais
4 vienetai.Reikės:
400 g šaldytos sviestinės sluoksniuotos mielinės tešlos (4 stačiakampiai lapeliai)
7-8 lapinių kopūstų lapų (nuplautų)
pluoštelio petražolių, čiobrelių
2 šaukštų sviesto
100 g fetos
2 šaukštų maskarponės arba grietinėlės sūrio
1 šaukštelio MAGGI prieskonių mišinio „Persillade“
1 kiaušinio- Tešlą atitirpinkite.
- Lapiniams kopūstams pašalinkite kotus, lapus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą sviestą. Pamaišydami troškinkite lapus, kol sukris. Tada dubenyje sumaišykite juos su maskarpone, sutrupinta feta, MAGGI prieskoniais ir susmulkintais žalumynais.
- Įdarą išdalinkite ant tešlos lapelių – dėkite jį ant kairės lapelio pusės, o dešinę užlenkite ant viršaus. Kraštus užspauskite pirštu ar šakute. Viršuje padarykite po įpjovą garams išeiti.
- Aptepkite pyragėlius kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 180-200°C orkaitę. Kepkite, kol tešla išsipūs ir ims rusvėti.
Ragaukite su arbata ar sultiniu.