Prekių katalogas

Prancūziškas jautienos troškinys

  • Prancūziškas jautienos troškinys

    Šiltam jaukiam vakarui intensyvaus skonio troškinys. 

    Prancūziškas jautienos troškinys
    6 porcijos

    Reikės:
    200 g šoninės, 1 kg jautienos filė (nuplautos, nusausintos)
    3 šaukštų alyvuogių aliejaus
    2 šaukštų miltų, 80 g sviesto 
    2 morkų (nuskustų, nuplautų), 10 mažų svogūnų (nuluptų) 
    2 česnako skiltelių (nuluptų), 300 g pievagrybių (nuvalytų) 
    10 šakelių čiobrelių, 5 šakelių petražolių, 2 laurų lapų
    750 ml raudonojo vyno, 300 ml verdančio vandens
    1 kubelio MAGGI ekologiško daržovių sultinio, 
    saujos petražolių patiekalui pabarstyti (sukapotų), druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

     

    1. Įkaitintoje keptuvėje kepkite šoninę, kol ištirps riebalai, tada ją išgriebkite į troškintuvą. Į likusius keptuvėje riebalus sudėkite per pusę perpjautus svogūnus. Pamaišydami kepkite 5-7 min. ant vidutinės kaitros, tada išgriebkite į troškintuvą. Tada į keptuvę sudėkite gabaliukais supjaustytas morkas, pamaišydami kepkite 5-7 minutes ant vidutinės kaitros, jeigu reikia, įpilkite dar šaukštą aliejaus. Apkeptas morkas išgriebkite į troškintuvą.
    2. Ant kubeliais supjaustytos jautienos užberkite miltus, išmaišykite ir kepkite ant smarkios ugnies, kad visi kubelių šonai apskrustų, maždaug 3-4 minutes. Jei keptuvė nedidelė, iš pradžių apkepkite pusę mėsos, išgriebkite į troškintuvą. Tada apkepkite likusią mėsą ir sudėkite į troškintuvą. Taip pat įdėkite prieskonines žoleles, česnaką. Užpilkite vyną bei karštame vandenyje išmaišytą MAGGI sultino kubelį, įberkite druskos, pipirų. Viską užvirinkite ir uždengę troškinkite 2-2,5 valandos, kol mėsa bus visai minkšta.
    3. Keptuvėje įkaitintame svieste ant smarkios ugnies pamaišydami kepkite pievagrybius, kol apskrus. Pagardinkite druska, pipirais. Grybus patiekite su troškiniu.

    Troškinys skanus su bulvių koše arba skrudintu prancūzišku batonu.