Prancūziškas jautienos troškinys
-
Šiltam jaukiam vakarui intensyvaus skonio troškinys.
Prancūziškas jautienos troškinys
6 porcijosReikės:
200 g šoninės, 1 kg jautienos filė (nuplautos, nusausintos)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų miltų, 80 g sviesto
2 morkų (nuskustų, nuplautų), 10 mažų svogūnų (nuluptų)
2 česnako skiltelių (nuluptų), 300 g pievagrybių (nuvalytų)
10 šakelių čiobrelių, 5 šakelių petražolių, 2 laurų lapų
750 ml raudonojo vyno, 300 ml verdančio vandens
1 kubelio MAGGI ekologiško daržovių sultinio,
saujos petražolių patiekalui pabarstyti (sukapotų), druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.- Įkaitintoje keptuvėje kepkite šoninę, kol ištirps riebalai, tada ją išgriebkite į troškintuvą. Į likusius keptuvėje riebalus sudėkite per pusę perpjautus svogūnus. Pamaišydami kepkite 5-7 min. ant vidutinės kaitros, tada išgriebkite į troškintuvą. Tada į keptuvę sudėkite gabaliukais supjaustytas morkas, pamaišydami kepkite 5-7 minutes ant vidutinės kaitros, jeigu reikia, įpilkite dar šaukštą aliejaus. Apkeptas morkas išgriebkite į troškintuvą.
- Ant kubeliais supjaustytos jautienos užberkite miltus, išmaišykite ir kepkite ant smarkios ugnies, kad visi kubelių šonai apskrustų, maždaug 3-4 minutes. Jei keptuvė nedidelė, iš pradžių apkepkite pusę mėsos, išgriebkite į troškintuvą. Tada apkepkite likusią mėsą ir sudėkite į troškintuvą. Taip pat įdėkite prieskonines žoleles, česnaką. Užpilkite vyną bei karštame vandenyje išmaišytą MAGGI sultino kubelį, įberkite druskos, pipirų. Viską užvirinkite ir uždengę troškinkite 2-2,5 valandos, kol mėsa bus visai minkšta.
- Keptuvėje įkaitintame svieste ant smarkios ugnies pamaišydami kepkite pievagrybius, kol apskrus. Pagardinkite druska, pipirais. Grybus patiekite su troškiniu.
Troškinys skanus su bulvių koše arba skrudintu prancūzišku batonu.