Prekių katalogas

Perlinių kruopų, pievagrybių ir špinatų troškinys

  • Perlinių kruopų, pievagrybių ir špinatų troškinys

    Troškiniai yra puikūs patiekalai tiek namuose, tiek neštis į darbus. O primirštos perlinės kruopos šiame troškinyje - nepamainomos. 

    Perlinių kruopų, pievagrybių ir špinatų troškinys
    4 porcijos

    Reikės:
    500 g pievagrybių (nuvalytų)
    400 g perlinių kruopų
    300 g špinatų (nuplautų)
    3 šaukštų sviesto, 3 šaukštų aliejaus (kepti)
    3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
    2-2,5 l vandens, 2 kubelių MAGGI ekologiško daržovių sultinio
    3 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų)
    1 šaukštelio šviežio čiobrelio lapelių, trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį

     

    1. Į puode verdantį vandenį sudėkite MAGGI sultinio kubelius ir vandeniu perlietas kruopas. Virkite ant vidutinės kaitros 30-40 minučių.
    2. Į keptuvėje įkaitintą aliejų bei sviestą sudėkite česnaką ir pievagrybius (jei dideli – susmulkinkite juos), pagardinkite druska, pipirais, puse čiobrelių ir kepkite ant smarkios ugnies, kol ims skrusti. Tada išgriebkite į lėkštę, padėkite šiltai.
    3. Į keptuvėje likusį aliejų ir sviestą sudėkite špinatus pakaitinkite, kol šie sukris. Tada suberkite nusunktas kruopas, grąžinkite pievagrybius, įmaišykite sūrį, likusius čiobrelius, dar pipirų.

    Dabar ragaukite!