Perlinių kruopų, pievagrybių ir špinatų troškinys
-
Troškiniai yra puikūs patiekalai tiek namuose, tiek neštis į darbus. O primirštos perlinės kruopos šiame troškinyje - nepamainomos.
Perlinių kruopų, pievagrybių ir špinatų troškinys
4 porcijosReikės:
500 g pievagrybių (nuvalytų)
400 g perlinių kruopų
300 g špinatų (nuplautų)
3 šaukštų sviesto, 3 šaukštų aliejaus (kepti)
3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
2-2,5 l vandens, 2 kubelių MAGGI ekologiško daržovių sultinio
3 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų)
1 šaukštelio šviežio čiobrelio lapelių, trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį- Į puode verdantį vandenį sudėkite MAGGI sultinio kubelius ir vandeniu perlietas kruopas. Virkite ant vidutinės kaitros 30-40 minučių.
- Į keptuvėje įkaitintą aliejų bei sviestą sudėkite česnaką ir pievagrybius (jei dideli – susmulkinkite juos), pagardinkite druska, pipirais, puse čiobrelių ir kepkite ant smarkios ugnies, kol ims skrusti. Tada išgriebkite į lėkštę, padėkite šiltai.
- Į keptuvėje likusį aliejų ir sviestą sudėkite špinatus pakaitinkite, kol šie sukris. Tada suberkite nusunktas kruopas, grąžinkite pievagrybius, įmaišykite sūrį, likusius čiobrelius, dar pipirų.
Dabar ragaukite!