Prekių katalogas

Paprikų troškinys Peperonata su vištiena

Paprikų troškinys Peperonata su vištiena

Ne tik sušildo, bet ir stiprina. Jau net neminint, kad troškiniui pagaminti užtruksite vos pusvalandį. 

Jums reikės:
• 2 vištienos krūtinėlių
• 2 kiaušinių
• 200 g džiuvėsėlių
• 3 skirtingų spalvų paprikų
• Įvairių spalvų vyšninių pomidoriukų
• 1 mėlynojo svogūno
• 2 skiltelių česnako
• 1 poro
• 1 Maggi vištienos sultinio kubelio
• Alyvuogių aliejaus
• Druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Vištienos krūtinėles pamirkyti plakinyje, apvolioti džiuvėsėliuose, dar karta pamirkyti plakinyje ir vėl apvolioti džiuvėsėliais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ape 30 minučių. Jei turite temperatūrą matuojantį zondą, tuomet vištieną kepkite tol, kol vidinė temperatūra pasieks 85°C.
  2. Į 0,5 l vandens įdėti sultinio kubelį ir virti, kol ištirps. Susmulkinti česnaką bei svogūną ir kepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos kaitros.
  3. Kuomet suminkštės ir pradės skleisti kvapą, sudėti griežinėliais pjaustytą porą. Užpilti du samčius sultinio, kad daržovės pradėtų troškintis. Pomidoriukus supjaustyti pusiau ar į keturias dalis ir taip pat dėti troškintis į keptuvę. Paprikas išvalyti ir suplėšyti arba supjaustyti stambiais gabaliukais. Sudėti į keptuvę ir troškinti apie 10 minučių. Jei trūksta sultinio, po truputį pilti dar troškinimosi metu.

Troškinį geriausia pateikti gilesnėje lėkštėje. Ant viršaus sudėti riekelėmis supjaustytą vištieną. Nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais.