Prekių katalogas

Nekeptas sūrio tortas

  • Nekeptas sūrio tortas

    Nekeptas sūrio tortas 

    Ingredientai:
    1 ½ puodelio traiškytų saldžių krekerių (graham)
    ½ puodelio sviesto

    Kremui:
    2 pakelių Arla natūralaus tepamo sūrio
    ½ puodelio cukraus
    1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
    2 puodelių šaldytų braškių
    Citrinos žievelės ir sulčių iš 1 citrinos
    Šviežių mėlynių ir aviečių papuošimui

    Gaminimas:
    1. Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite krekerius iki trupinių.Išlydikite sviestą ir sumaišykite juos su krekerių trupiniais. Apvalią skardą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite krekerius į skardą ir juos suspausdami suformuokite pyragui pagrindą. Įdėkite į šaldytuvą leisdami masei sustingti.
    2. Paruoškite kremą. Dubenyje sudėkite Arla tepamą sūrį, cukrų ir vanilę iki išmaišykite iki vientisos, purios konsistencijos. Kremą supilkite į skardą ant pyrago pagrindo.Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings kremas.
    3. Į puodą įpilkite šaldytų braškių ir cukraus, užvirinkite ir leiskite dar palaikykite puode 5 minutes. Sutrinkite iki padažo konsistencijos ir įdėkite citrinos žievelių bei sulčių. Leiskite padažui atvėsti šaldytuve. Atvėsus padažui apliekite juo pyragą. Prieš patiekdami sūrio pyragą papuoškite šviežiomis uogomis.