Prekių katalogas

Nekeptas šokoladinis braunis su kremo ir šokolado glaistu

  • Nekeptas šokoladinis braunis su kremo ir šokolado glaistu

    Itin lengvas pyragas, kurio nereikia kepti! Nuostabus, turtingas ir prabangus. Su ant viršaus pabarstytais smulkiai supjaustytais riešutais, suteikiančiais traškumo! 

    Nekeptas šokoladinis braunis su kremo ir šokolado glaistu
    12 porcijų

    Ingredientai:
    • 150 g skrudintų lazdyno riešutų (žr. Patarimą)
    • 350 g datulių be kauliukų
    • 50 g kakavos miltelių
    • 150 g maltų migdolų
    • Žiupsnelis druskos
    • 2 plytelės (200 g) LINDT EXCELLENCE juodojo šokolado (70%), grubiai supjaustyto
    • 60 g žemės riešutų sviesto (žr. Patarimą)
    • Papuošimui: skrudinti lazdyno riešutai, smulkiai supjaustyti

     

    Gaminimas:
    1. Ant 20 cm arba 23 cm kvadratinės skardos patieskite kepimo popierių ir patepkite riebalais (taip pat galite naudoti 18x28 cm stačiakampio formos skardą).
    2. Susmulkinkite skrudintus lazdyno riešutus virtuviniame kombaine iki trupinių. Sudėkite juos į dubenį ir atidėkite.
    3. Susmulkinkite datules virtuviniame kombaine iki vientisos masės. Suberkite smulkintus lazdyno riešutus, po to kakavos miltelius, maltus migdolus ir žiupsnelį druskos. Viską sumaišykite - turėtumėte gauti minkštą tešlą, kuri laikosi kartu tarp pirštų galiukų (ji neturėtų būti lipni).
    4. Tešlą perpilkite į paruoštą skardą ir pirštų galiukais paskleiskite tolygiu sluoksniu - viršų uždengus kepimo popieriumi, bus lengviau apversti. Atidėkite į šalį.
    5. Tuo tarpu paruoškite kremą: supjaustytą šokoladą suberkite į karščiui atsparų dubenį, pastatytą virš keptuvės su vos verdančiu vandeniu. Maišykite šokoladą, kol ištirps ir pasidarys lygus. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite žemės riešutų sviestą, kol jis ištirps ir taps lygus.
    6. Užpilkite kremą ant paruošto pagrindo ir išlyginkite lygiu sluoksniu. Pabarstykite smulkiai pjaustytais skrudintais lazdyno riešutais. Palikite visiškai atvėsti, prieš palikdami šaldytuve mažiausiai 3 valandas - arba kol sustings.
    7. Išimkite iš skardos ir supjaustykite į 12 griežinėlių. Supjaustytus pyragėlius laikykite šaldytuve iki 2 savaičių sandariame inde.
    8. Brauniai yra dar skanesni, kai jiems leidžiama 5–10 minučių pabūti kambario temperatūroje prieš ragaujant!

    Patarimas: Jei norite, kremui naudokite migdolų sviestą vietoj žemės riešutų sviesto. Pagrinde naudojome skrudintus lazdyno riešutus ir maltus migdolus, tačiau galite pasirinkti mėgstamus riešutus (pavyzdžiui, graikinius riešutus ar pekano riešutus).