Makaronai su malta mėsa ir pomidorų padažu
-
Jaukiems vakarams siūlome pasigaminti tradicinį itališką patiekalą, kuris nepaliks abejingų bei alkanų.
Paruošimo laikas: 80 minučių
4 porcijos
Ingredientai:
• 3 salierų
• 2 morkų
• 1 svogūno
• 4 šaukštai aliejaus
• šiek tiek šviežių petražolių
• 500 g maltos jautienos
• 300 g maltos liesos kiaulienos
• 200 ml daržovių sultinio
• 750 g MAGGI itališko stiliaus padažo
• 400 g makaronų vamzdeliais
• 2 šaukštai kietojo parmezano sūrio
• šviežio baziliko1. Salierą, morkas, svogūną ir petražoles gana smulkiai sukapokite. Į keptuvę įpilkite aliejų, suberkite susmulkintas daržoves, užberkite žiupsnį druskos. Nuolat maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies maždaug 10 minučių.
2. Tada karštį padidinkite iki vidutinio, įmaišykite jautieną ir kiaulieną. Maždaug po 20 min. mėsą ir daržoves maišydami kepkite. Tada įberkite druskos, pipirų ir įpilkite trečdalį sultinio. Maždaug po 5 min. įpilkite antrą trečdalį, po 10 min. – visą likusį sultinį. Galiausiai įmaišykite pomidorų padažą, puodą uždenkite ir kartas nuo karto pamaišydami ant silpnos ugnies troškinkite maždaug 15-20 min.
3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, nusunkite ir sukratykite juos į keptuvę su mėsa ir pomidorų padažu. Patiekite su žalumynais ir parmezanu.
Energinė vertė: 1575.98 kcal
Angliavandeniai: 107.93 g
Baltymai: 48 g
Riebalai: 100.85 g