Vištienos šlaunelės su makaronais keturių sūrių padaže
-
Puiki idėja sočiai vakarienei ar pietums, pagardinta specialiu padažu.
Vištienos šlaunelės su makaronais keturių sūrių padaže.
4 porcijosReikės:
500 g makaronų (didelių kriauklių)
200 ml grietinėlės
10 naujo derliaus morkyčių (nuplautų)
4 vištienos šlaunelių
2 šaukštų aliejaus (kepti), 1 šaukšto sviesto
1 pakelio „MAGGI Idea makaronams 4 sūrių padaže“
1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
saujos petražolių, ridikėlių daigų, trupučio maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį- Morkytes supjaustykite griežinėliais ir pabarstę druska, pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug 5 min. Tada morkytes išgriebkite į lėkštę, o likusį aliejų supilkite į dubenėlį, įmaišykite į jį truputį druskos bei rūkytą ir saldžiąją paprika. Šiuo mišiniu įtrinkite nuplautą, nusausintą vištieną.
- Paruoštas šlauneles sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 25 minutes.
- Verdančiame pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus - 3 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, tada nusunkite.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite grietinėlėje išmaišytą MAGGI ruošinį ir pamaišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies.
- Kai užvirs, sukratykite makaronus, pagardinkite pipirais ir sukratykite į kepimo indą, sudėkite ant makaronų šlauneles, morkytes ir pašaukite 15 minučių į 200-220°C orkaitę. Kepkite grotelių režimu, kad makaronai apskrustų.
Iškeptą patiekalą pagardinkite žalumynais.