Prekių katalogas

Vištienos šlaunelės su makaronais keturių sūrių padaže

  • Vištienos šlaunelės su makaronais keturių sūrių padaže

    Puiki idėja sočiai vakarienei ar pietums, pagardinta specialiu padažu. 

    Vištienos šlaunelės su makaronais keturių sūrių padaže.
    4 porcijos

    Reikės:
    500 g makaronų (didelių kriauklių)
    200 ml grietinėlės
    10 naujo derliaus morkyčių (nuplautų)
    4 vištienos šlaunelių
    2 šaukštų aliejaus (kepti), 1 šaukšto sviesto 
    1 pakelio „MAGGI Idea makaronams 4 sūrių padaže“
    1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
    1 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
    saujos petražolių, ridikėlių daigų, trupučio maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį

     

    1. Morkytes supjaustykite griežinėliais ir pabarstę druska, pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug 5 min. Tada morkytes išgriebkite į lėkštę, o likusį aliejų supilkite į dubenėlį, įmaišykite į jį truputį druskos bei rūkytą ir saldžiąją paprika. Šiuo mišiniu įtrinkite nuplautą, nusausintą vištieną.
    2. Paruoštas šlauneles sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 25 minutes.
    3. Verdančiame pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus - 3 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, tada nusunkite.
    4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite grietinėlėje išmaišytą MAGGI ruošinį ir pamaišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies.
    5. Kai užvirs, sukratykite makaronus, pagardinkite pipirais ir sukratykite į kepimo indą, sudėkite ant makaronų šlauneles, morkytes ir pašaukite 15 minučių į 200-220°C orkaitę. Kepkite grotelių režimu, kad makaronai apskrustų.

    Iškeptą patiekalą pagardinkite žalumynais.