Prekių katalogas

Languota LINDOR tartaletė

  • Languota LINDOR tartaletė

    Šis stilingas desertas, pagamintas iš trijų rūšių šokolado, yra puikus pokalbio pradžiai. 

    Languota LINDOR tartaletė
    • 12 porcijų

    Ingredientai:

    • 1 ¾ puodelio (425 ml) miltų
    • ⅓ puodelis (75 ml) cukraus
    • žiupsnelis druskos
    • ¾ puodelio (175 ml) šalto nesūdyto sviesto
    • 1 kiaušinis
    • ½ puodelio (125 ml) 35% riebumo grietinėlės
    • 2 plytelės (200 g) LINDT EXCELLENCE juodojo šokolado (70%), sukapotas
    • 16 LINDOR šokolado rutuliukų (gali būti 8 baltojo šokolado ir 8 pieninio šokolado, arba po 4 pieninio, baltojo, juodojo šokolado ir pieninio šokolado su lazdynų riešutais)

     

    Gaminimas:
    1. Vidutiniame dubenyje išsukite miltus su cukrumi ir druska. Sutarkuokite šaltą sviestą. Maišykite pirštų galiukais, kol gerai susimaišys. Įmuškite kiaušinį. Maišykite, kol tešla taps vientisa, tada surinkite tešlą į rutulį ir perpjaukite pusiau. Suformuokite du rutuliukus ir atidėkite vieną būsimam pyragui (jis gerai užšąla). Apvyniokite likusį rutulį plastikine plėvele. Laikykite šaldytuve 30 minučių.
    2. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
    3. Paruoškite glaistą, kaitindami grietinėlę puode ant vidutinės ugnies, kol įkais. Išjunkite ugnį ir įmaišykite juodąjį šokoladą, sumaišykite iki vientisos masės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
    4. Atšaldytą tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į ilgą stačiakampį, kad tilptų į 35×10 cm tartaletės skarda, įsitikinkite, kad turite pakankamai tešlos šonams padengti. Tešla yra labai sviestinė ir gali būti sunkiai perkeliama, todėl galėsite ją tolygiai įspausti į formą.
    5. Tataletės kepimo skardą padėkite ant kepimo skardos ar grotelių. Kepinio vidų išklokite kepimo popieriumi. Įpilkite svorio pyragui kaip džiovintų pupelių ar ryžių ir kepkite orkaitėje 20 minučių. Nuimkite kepimo popierių ir pyrago svorį bei kepkite dar 12–14 minučių arba kol lengvai paruduos. Prieš dedant įdarą, atvėsinkite 10 minučių.
    6. Užpildykite tešlą šokolado glaistu (šiek tiek pašildykite, jei jis per daug atvėso) ir uždėkite Lindor rutuliukų puseles, pakaitomis baltą ir juodą. Pusę valandos atvėsinkite šaldytuve, ant viršaus užpilkite likusį šokoladinį glaistą.