Prekių katalogas

Kepta jautiena

  • Kepta jautiena

    Labai lengvas jautienos patiekalas, bet reikalaujantis grilio keptuvės. Užtruksite vos 20 minučių pasiruošti pietums ar vakarienei. 

    Kepta jautiena

    2 porcijos

    Reikės:
    2x250 g kokybiškos jautienos filė
    1 šaukšto alyvuogių aliejaus
    1 šaukšto Vusterio padažo
    žiupsnio maltų juodųjų pipirų
    4-6 šaukštų MAGGI aštraus kečupo

     

    Garnyrui reikės:
    10-12 naujo derliaus bulvių (nuplautų)
    poros saujų ridikėlių (nuplautų)
    pluoštelio svogūnų laiškų (nuplautų, nusausintų)
    1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto aliejaus (kepti)
    trupučio druskos

     

    1. Kambario temperatūros jautieną įtrinkite alyvuogių aliejaus ir Vusterio padažo mišiniu, palikite 15-20 minučių pasimarinuoti.
    2. Bulves sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir 15 minučių virkite. Tada nusunkite, sudėkite į kepimo skardą. Kiekvieną bulvę šaukštu ar mentele spustelkite, kad įtrūktų odelė, ir pašlakstę kepimo aliejumi, pašaukite į 200-220 °C orkaitę. Kepkite, kol ims skrusti.
    3. Įkaitintoje grilio keptuvėje kepkite jautieną po maždaug 4 minutes kiekvieną pusę. Iškeptą pagardinkite pipirais.
    4. Ridikėlius bei svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite su iškepta mėsa ir bulvėmis.

    Ragaukite su MAGGI kečupu.