Prekių katalogas

Imbierinė moliūgų sriuba

  • Imbierinė moliūgų sriuba

    Šildanti, soti su mėlynuoju pelėsiu moliūgų sriuba ir kasdienai, ir šventiniam stalui. 

    Imbierinė moliūgų sriuba
    4 porcijos

    Reikės:
    0,8 kg moliūgų minkštimo be sėklų ir žievės
    0,8 kg vištienos filė (nuplautos, nusausintos)
    1,5 l vandens, 2 šaukštų MAGGI ekologiško daržovių sultinio 
    100 g mėlynųjų pelėsių sūrio
    4 šaukštų miltų, 2 šaukštelių maltos saldžiosios paprikos, 1 šaukštelio grūstų kuminų 
    3 šaukštų aliejaus (kepti), 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 šaukštų sviesto
    1 svogūno (nulupto), 1 obuolio (be odelės ir sėklalizdžių)
    nykščio dydžio imbiero šaknies (be žievės)
    pluoštelio čiobrelių, druskos maltų juodųjų pipirų pagal skonį

     

    1. Puode užvirinkite vandenį, įmaišykite MAGGI sultinį, sudėkite kubeliais supjaustytus moliūgą ir obuolį.
    2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies. Kai svogūnas ims karamelizuotis, sudėkite sukapotą imbierą. Dar maždaug 5 minutes kepkite. Tada iš keptuvės viską sudėkite į puodą prie moliūgo, suberkite maltą papriką, kuminus. Viską sutrinkite iki tyrės.
    3. Vištienos filė pabarstykite druska ir pipirais, pavoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame svieste, kol ims skrusti.

    Išdalykite sriubą į lėkštes, užtrupinkite pelėsinį sūrį, užberkite čiobrelių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Ragaukite su čiabata ir traškiais vištienos gabaliukais.