Prekių katalogas

Falafeliai su saldžiąja bulve

  • Falafeliai su saldžiąja bulve

    Tradicinis arabiškas patiekalas, kurį pamėgo ir lietuviai dėl savo paprastumo bei sotumo.

    Falafeliai su saldžiąja bulve
    5-6 porcijos

    Reikės:
    1 saldžiosios bulvės (250-300 g)
    2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
    2 svogūnų (nuluptų)
    2 skiltelių česnako (nuluptų)
    1 šaukštelio maltų kuminų
    700 g konservuotų avinžirnių (nusunktų)
    1/2 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
    2 kiaušinių
    120 g maltų džiūvėsėlių
    1 šaukšto krakmolo arba miltų
    druskos, pipirų pagal skonį
    300 ml aliejaus (virti)
    500 g MAGGI saldžiarūgščio kinų stiliaus padažo
    žalumynų (šalavijų, kalendrų, petražolių)

     

    1. Saldžiąją bulvę nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite 220 °C orkaitėje, kol bus minkšta, maždaug 35 min. Atvėsintą nulupkite.
    2. Svogūnus ir česnaką susmulkinkite ir pamaišydami kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol ims karamelizuotis, pagardinkite druska, pipirais, kuminais.
    3. Avinžirnius kiaurasamtyje perliekite vandeniu, suberkite į dubenį, įdėkite saldžiąją bulvę, svogūnus ir česnaką, saldžiąją papriką, kiaušinius ir sutrinkite iki rupios košės. Įmaišykite džiūvėsėlius, krakmolą, druskos.
    4. Mažame puode įkaitinkite aliejų. Delnais formuokite paruoštos masės kamuoliukus ir po kelis virkite ant vidutinės kaitros, kol apskrus. Masė nelips prie delnų, jeigu juos pabarstysite miltais. Į puodą galite įmesti keletą šalavijo lapelių.
    5. Į keptuvę supilkite MAGGI padažą, sudėkite į jį falafelius ir 3 minutes pakaitinkite.

    Patiekdami užberkite žalumynų.