Falafeliai su saldžiąja bulve
-
Tradicinis arabiškas patiekalas, kurį pamėgo ir lietuviai dėl savo paprastumo bei sotumo.
Falafeliai su saldžiąja bulve
5-6 porcijosReikės:
1 saldžiosios bulvės (250-300 g)
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 svogūnų (nuluptų)
2 skiltelių česnako (nuluptų)
1 šaukštelio maltų kuminų
700 g konservuotų avinžirnių (nusunktų)
1/2 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
2 kiaušinių
120 g maltų džiūvėsėlių
1 šaukšto krakmolo arba miltų
druskos, pipirų pagal skonį
300 ml aliejaus (virti)
500 g MAGGI saldžiarūgščio kinų stiliaus padažo
žalumynų (šalavijų, kalendrų, petražolių)- Saldžiąją bulvę nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite 220 °C orkaitėje, kol bus minkšta, maždaug 35 min. Atvėsintą nulupkite.
- Svogūnus ir česnaką susmulkinkite ir pamaišydami kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol ims karamelizuotis, pagardinkite druska, pipirais, kuminais.
- Avinžirnius kiaurasamtyje perliekite vandeniu, suberkite į dubenį, įdėkite saldžiąją bulvę, svogūnus ir česnaką, saldžiąją papriką, kiaušinius ir sutrinkite iki rupios košės. Įmaišykite džiūvėsėlius, krakmolą, druskos.
- Mažame puode įkaitinkite aliejų. Delnais formuokite paruoštos masės kamuoliukus ir po kelis virkite ant vidutinės kaitros, kol apskrus. Masė nelips prie delnų, jeigu juos pabarstysite miltais. Į puodą galite įmesti keletą šalavijo lapelių.
- Į keptuvę supilkite MAGGI padažą, sudėkite į jį falafelius ir 3 minutes pakaitinkite.
Patiekdami užberkite žalumynų.