Prekių katalogas

Bulvių pyragas su jautiena

  • Bulvių pyragas su jautiena

    Nesaldus, sotus, mėsiškas pyragas- vyrų mėgstamiausias. 

    Reikės:
    • 600 g bulvių
    • 2-3 vnt. mocarelos sūrio
    • 50 g parmezano sūrio
    • 400 g smulkintos jautienos
    • 1 svogūno
    • 300 ml grietinėlės
    • 3 didelių kiaušinių
    • Balzaminio acto
    • Maggi prieskonių mišinio bulvėms
    • Druskos
    • Pipirų

    Gaminimo eiga:

    1. Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti stambia („burokine“) tarka. Tuomet gerai nusausinti ir dėti į kepimo indą (geriausia apvalų), kuriame masę paskleisti tolygiai ant dugno ir krašų. Turi atrodyti, kaip tartaletė. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10-15 min., kol lengvai paruduos.
    2. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir apkepti su alyluogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tuomet sudėti smulkintą jautieną ir kepti, kol šiek tiek apskrus. Pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu balzaminio acto.
    3. Keptą jautieną sumaišyti su parmezano sūriu, grietinėle, kiaušiniais ir šiek tiek mocarelos sūrio. Gautą įdarą supilti ant apkeptų bulvių, ant viršaus sudėti pjaustytą mocarelos sūrį bei užberti šiek tiek parmezano sūrio.
    4. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 30 minučių.