Prekių katalogas

Aštrūs lęšiai “Bolognese”

  • Aštrūs lęšiai “Bolognese”

    Sultingi, lengvai verdami lęšiai yra svarbus priedas prie veganų bei vegetarų mitybos. Tai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, kuri ypač turtingas organizmui reikalinga geležimi. 

    Gaminimo laikas: 25-30 minutės
    Patiekimas: 2 žmonėms

     

     

     

     

     

     

    Ingredientai:
    • 125 g raudonų lęšių
    • 1 smulkiai supjaustytas baltas svogūnas
    • 1 smulkiai supjaustyta morka
    • 2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
    • 100 g smulkintų grybų
    • 1 šaukštas pomidorų padažo
    • 400 g smulkintų pomidorų
    • 240 ml daržovių sultinio
    • 1 šaukštelis medaus
    • Kotányi Himalajų druskos
    • Kotányi įvairių pipirų mišinio
    • 0.5 šaukštelis Kotányi čili pipirų
    • 250g makaronų


    Paruošimas:
    1. Lęšius apvirkite karštame vandenyje apie 10 minučių.
    2. Įkaitinkite šiek tiek aliejaus didelėje keptuvėje, sudėkite smulkintus svogūnus. Tada suberkite smulkintas morkas ir grybus ir viską kepkite keptuvėje apie 5 minutes.
    3. Į keptuvę supilkite pomidorų padažą, taip pat prieskonius, medų ir smulkintą česnaką. Pakepkite dar apie 3 minutes. Kitas žingsnis - sudėkite lęšius, smulkintus pomidorus ir daržovių sultinį.
    4. Viską užvirkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite. Po 20 minučių lęšiai turi būti minkšti, o padažas - tirštas.
    5. Mėgstamus makaronus išvirkite. Patiekite makaronus su skaniuoju paruoštu “Bolognese” padažu ir patiekite su sūriu, jei norite.