Antiena su abrikosais
-
Galima sakyti- orkaitės receptas, nes pasiruošti antieną bei abrikosus užtruksite vos 15 minučių, o visa kita atliks orkaitė.
Antiena su abrikosais
4 porcijosReikės:
4 antienos šlaunelių (nuplautų, nusausintų)
1 šaukštelio MAGGI prieskonių "Persilade"
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
trupučio maltų kajeno pipirų
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, žiupsnio druskos
200 ml baltojo vyno, 1 šaukšto baltojo vyno acto
200 abrikosų (nuplautų)
2-3 šaukštų skysto medaus
- Dubenėlyje sumaišykite MAGGI prieskonius, alyvuogių aliejų, pipirus. Įdėkite šlauneles į troškintuvą ir palikite šaldytuve 1-2 valandas. Po to supilkite į troškintuvą vyną, užberkite druskos, troškintuvą uždenkite ir pašaukite į 160 °C orkaitę. Troškinkite 1,5-2 valandos. Jei skysčio troškintuve pasidarytų per mažai, užpilkite šiek tiek vandens.
- Abrikosus perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Dubenėlyje sumaišykite medų, vyno actą ir 2 šaukštus sulčių iš troškintuvo. Į šį mišinį sudėkite abrikosų puseles, lengvai pamaišykite, kad jie pasidengtų šiuo mišiniu, tuomet perkelkite juos į troškintuvą prie šlaunelių.
- Kartas nuo karto palaistydami šlauneles bei abrikosus troškintuve susidariusiomis sultimis, kepkite 180-200 °C orkaitėje dar maždaug 20-30 minučių, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo.