Užkepta svogūnų sriuba
-
Svogūnų sriuba- Prancūzijos klasika. O šis receptas - truputį kitoks jos variantas. Išbandykite!
Jums reikės:
• 500 g svogūnų
• 2 Maggi jautienos sultinio kubelių
• 1 l vandens
• 50 g sviesto
• 1 valg. š. cukraus
• 2 valg. š. balzaminio acto
• Ypač tyro alyvuogių aliejaus
• Druskos
• Pipirų
• Prancūziško batono Baguette
• 100 g ementalio sūrioGaminimo eiga:
- Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepinti keptuvėje su sviestu. Įberti šiek tiek cukraus ir užpilti balzaminio acto, kad svogūnai karamelizuotųsi.
- Kol svogūnai kepa, pasiruošti sultinio. Užvirinti 1 l vandens ir įdėti sultinio kubelius, kurie turi pilnai ištirpti. Po truputį užpilti sultinio ant svogūnų, kad juos apsemtų, pagardinti druska bei pipirais ir palikti pasitroškinti iki 40 minučių. Jei nugaruoja sultinys, po truputį papildyti.
- Baguette supjaustyti riekelėmis, sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu, kol apskrus.
- Troškintus svogūnus su visu skysčiu pilti į nedideles kepimo formeles, ant viršaus dėti skrudintas Baguette riekeles ir užberti ementalio sūrio.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 10 minučių.